poniedziałek, 28 maja 2012

Bogactwo Natury - olej arganowy

Olej arganowy zwany inaczej złotem Maroka, czy też eliksirem młodości jest obecnie najbardziej cenionym i najbogatszym we właściwości pielęgnujące olejem produkowanym na świecie.  Olej arganowy wytwarzany jest z owoców arganii żelaznej, inaczej drzewa arganowego, które występuje tylko w jednym miejscu na świecie tzn. w południowo zachodniej części Maroka. Fakt, że rośnie ono w ekologicznie czystym środowisku sprawia, że olej arganowy jest tak wartościowym produktem. Olej arganowy jest szeroko stosowany  w kosmetologii i stanowi nieoceniony składnik produktów kosmetycznych. Jedną      
z najbardziej cenionych właściwości oleju arganowego jest jego działanie odmładzające. Wpływ na to ma duża zawartość tokoferoli czyli witaminy E (w tym Beta-tokoferol, Gamma-tokoferol i Delta-tokoferol), które chronią nasz organizm przed starzeniem się komórek. Olej chroni także strukturę skóry przed zniszczeniami powodowanymi czynnikami zewnętrznymi, głównie dzięki zawartych w nim antyoksydantów.Olej arganowy polecany jest właściwie dla każdego rodzaju cery szczególnie dla skóry wrażliwej, suchej, alergicznej a także trądzikowej i dojrzałej, dzięki jego właściwościom nawilżającym
i ujędrniającym, wygładzającym, rewitalizującym, pielęgnacja skóry bardzo skuteczna. Olej arganowy łagodzi objawy trądziku młodzieńczego, alergii czy też łuszczycy. Dzięki obecności fitosteroli, w tym głównie spinasterolu ma działanie przeciwzapalne  i łagodzące jak również przyśpiesza gojenie ran, blizn, rozstępów a także poparzeń np. słonecznych.
Olej arganowy stosowany do demakijażu, maseczek kosmetycznych jak i masaży wspaniale pobudza krążenie krwi, wpływa odmładzająco na skórę jak i nadaje jej zewnętrzny, niepowtarzalny wygląd.
Olej arganowy to także doskonały produkt do pielęgnacji włosów i paznokci. Doskonale sprawdzi się przy włosach suchych  i łamliwych. Pomaga także zwalczyć łupież skóry.
Ten wartościowy olej znajduje zastosowanie również w pielęgnacji skóry niemowląt, chroni skórę najmłodszych przed odparzeniami i sprawdza się też jako produkt jej całkowitej pielęgnacji.
Olej arganowy jest produktem w stu procentach naturalnym, nieprzetworzonym chemicznie. Wolny od środków konserwujących  i sztucznych barwników, co sprawia że tak dobrze oddziałuje na naszą skórę nadając jej zdrowy i piękny wygląd. Niewątpliwą zaletą oleju arganowego jest także fakt, że bardzo szybko wchłania się w skórę. Obecność kwasu oleinowego sprzyja penetracji w głąb skóry składników aktywnych naturalnie obecnych w oleju. To produkt o wielotorowym spektrum działania, który każdemu pozwoli zadbać o swoją skórę.

Tyle by było z teorii:) Niedawno miałam okazje testować szereg produktów na bazie oleju arganowego firmy Atalla  i  rzeczywiście śmiało mogę napisać, że struktura mojego włosa uległa zmianie. Włosy stały się lśniące i delikatne w dotyku. Stosowałam go również na skórę dłoni, która także nabrała fajnego blasku, a skórki wokół paznokci konkretnie natłuszczone przez co czuję  ulgę po całodniowej pracy w rękawicach


  •  Olej arganowy 100%
Olej arganowy zwany „Złoto Maroka” to naturalny eliksir młodości o silnym działaniu regenerującym: zwalcza starzenie się skóry i przywraca blask skóry głęboko ją nawilżając. Doskonale
łagodzi objawy alergii, objawy trądziku, łuszczycy i innych problemów skórnych. Zawiera
silne przeciwutleniacze i niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe omega – 6 szczególnie
polecany do skóry przesuszonej i dojrzałej. Może być stosowany do ciała i włosów oraz pielęgnacji
twarzy. ( opis producenta)
  • Anty cellulitowy Olej Arganowy
Cellulit jest wynikiem nadmiaru komórek tłuszczowych w wewnętrznych warstwach skóry.
Szczególnie polecany do masażu likwidującego cellulit. ( opis producenta)
  •  Olej Arganowy Przeciwzapalny
Olej arganowy zawierający naturalne składniki w celu działania przeciwzapalnego przynosi
prawdziwą ulgę dla każdego bólu spowodowanego przez zapalenie stawów, zapalenie stawów,
ścięgien. ( opis producenta)
  •  Olej Aganowy Relaxing
Olej arganowy zawiera naturalne wyciągi roślinne o działaniu odprężającym i kojącym. Idealny
do masażu sprawiający stan całkowitego relaksu. Stosowany w późnym popołudniem prowadzi
do rewitalizacji fizycznej i duchowej. ( opis producenta)
  •  Olej Nigella
Czarny olej nigella (z czarnuszki), zwany także olejem faraonów, jest bardzo poszukiwany
i ceniony jako suplement zdrowej diety. To naturalny antyoksydant, który niszczy wolne
rodniki odpowiedzialne za starzenie się skóry. Olej Nigella zawiera kwas linolowy (60%),
witaminy E i A oraz sole mineralne. Zawiera również czynny związek (Nigelom) o właściwościach
przeciwalergicznych. Może być stosowany zewnętrznie i wewnętrznie. Zastosowanie
wewnętrzne: 1 łyżeczke oleju zażywać 2 X dziennie przed posiłkiem. Wzmacnia układ
odpornościowy (według najnowszych amerykańskich badań naukowych). Zapobiega miażdżycy.
Posiada działanie odżywcze, regenerujące i delikatnie chroni skórę przed starzeniem Czarne ziarno
zawiera fosforan wapnia, żelaza, fosforu. Zawiera antybiotyki, które mogą zniszczyć wszystkie wirusy. Ułatwia oddawanie moczu. Zastosowanie zewnętrzne szczególnie przy zakażeniach skóry takich jak grzybice, łupież, egzema, łuszczyca, świąd. itp. ( opis producenta)

  • Mydło naturalne arganowe
Mydło naturalne z oleju palmowego i oleju sojowego
wzbogacone olejem arganowym. Posiada właściwości
antyalergiczne, nawilżające. Doskonale łagodzi
choroby skóry jak świąd, alergia, łuszczyca.  
( opis producenta)
  • Mydło naturalne ghassoul
Mydło naturalne z oleju palmowego i oleju sojowego
wzbogacone glinka marokańską Ghassoul. Posiada
właściwości ściągające i antybakteryjne. Przynosi
świetne efekty przy trądziku i wypryskach skórnych.
( opis producenta)

Zapraszam na zakupy:) www.atalla.pl

7 komentarzy:

  1. Gdzie mozna kupić takie oleji, i jaki to jest koszt?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=25277672 tutaj można kupować produkty firmy Atalla!

      Usuń
  2. Wszystko niebawem ukaże się na stronie www.atalla.pl! Zapraszam

    OdpowiedzUsuń
  3. świetny post, pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  4. Słyszałam wiele dobrego na temat olejku arganowego, jednak nie miałam okazji wypróbować go "na własnej skórze". Twój post natchnął mnie do jego zastosowania.

    OdpowiedzUsuń
  5. Kod rabatowy do sklepu http://www.zielonnurt.pl IM40614G -13 zł

    Dostępnych jest tylko 100 kodów. Tylko 100 pierwszych klientów ma możliwość skorzystania z promocyjnego kodu. Jednemu klientowi przysługuje jeden kod. W przypadku wykorzystania dostępych kodów kolejne wpisywane kody nie będą aktywne. Polecam przede wszystkim oleje kokosowe, arganowe, z czarnuszki, oliwę z oliwek;) Ja ich używam zarówno w kuchni jak i do celów kosmetycznych.

    Odpowiedz

    OdpowiedzUsuń

Serdecznie dziękuje za każdy jeden komentarz!

W razie jakichkolwiek wątpliwości oraz nurtujących Was pytań piszcie na maila:) Postaram się pomóc!
katarzyna.marchwiak@gmail.com
studio-km@wp.pl

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...